• page_banner

JS News

Hammer Drill vs. Rotary Hammer

Av alle verktøyene som er laget spesielt for kjedelige hull, er det bare to når det gjelder å bore en skrue i betong - en hammerbor og en roterende hammer. Hammerboret er en forbedret versjon av standardboret, og brukes vanligvis på relativt mykere materialer som lett betong eller mur, eller der boring bare krever hull opp til 3/8 ”diameter. Den roterende hammeren har en roterende del for å bevege hammeren i en mer sirkulær bevegelse, noe som resulterer i en kraftigere drill eller boring av større hull i et mur- eller betongoverflate. Dette er verktøyet du vil bore gjennom hardere betong, eller for et hull større enn 1/2 tommer.

1. Mekanisme og virkning

Både en hammerbor og en roterende hammer slår seg litt mens de spinner og pulveriserer betong, men bankemekanismen fungerer annerledes i de to verktøyene.

En hammerbor er ganske lik en drill en typisk ikke-profesjonell eller DIY-huseier kan eie, og har mekanismer som driver borekroner fremover mens den roterer, noe som resulterer i en pulserende hammerlignende handling med høy hastighet. Kraften til en hammerbor genereres av roterende ribbede clutchplater, og støt skjer når de to ribbede metallskivene klikker inn og ut mot hverandre. Hammeren som er lagt til boret tar de samme rettskaftede biter som et vanlig bor. Det genererte dreiemomentet fra boring av betong kan føre til at biter glir i chucken. Denne typen hamring er nyttig for prosjekter som kan brukes til boring i murstein, blokk, betong eller andre murflater. Selehastighetene til en hammerbor er mye høyere sammenlignet med en vanlig boremaskin, noe som gjør den nyttig for ikke-vanlige applikasjoner.

En roterende hammer bruker en mer stempelhammer-type handling-en luftsylinder komprimeres av et stempel i en roterende hammer, noe som resulterer i å slå boret. På grunn av denne handlingen genererer ikke roterende hammeren mer kraft, den er også mye lettere for hendene til tross for at den er tyngre, større og større. På grunn av denne mekanismen letter roterende hammer gjennom vanskeligere materialjobber som betong eller sterkt murverk.

Referanser

1)https://www.diffen.com/difference/Hammer_Drill_vs_Rotary_Hammer


Innleggstid: 13-13-2021